Już od 3 tygodni uczniowie klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych biorą udział w mobilności w ramach programu Erasmus+ w Niemczech. W ciągu ostatnich 3 tygodni młodzież odbywa praktyki w hotelach na terenie Turyngii, gdzie pracują zgodnie z ich kierunkami kształcenia, zdobywając cenne doświadczenie zawodowe, które w przyszłości może im się przydać na polskim i europejskim rynku pracy.
Z racji tego, że nie samymi praktykami człowiek żyje, to młodzież ma również czas na odpoczynek, przygodę i zwiedzanie. Nasi kucharze, gdy nie są w pracy, odpoczywają, ładując własne, duchowe akumulatory. Zwiedzają nowe miejsca chłonąc atmosferę tajemniczej i nieznanej im Turyngii.
Przed nimi jeszcze tydzień. Zawiązały się przyjaźnie między naszymi uczniami a innymi praktykantami Erasmusa+. Jednak, każdy z nich już tęskni za najbliższymi, za przyjaciółmi i za murami „Norwida”, ale to co przeżyliśmy w ciągu ostatnich tygodni zostanie z nami na zawsze.
Pozdrawiamy III T