BO JAK NIE MY TO KTO ...
Slider

Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania  8 listopada 2017 r.

Kategoria: Pedagog

 Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania  został zainicjowany w 2007 roku przez Komisarza Unii Europejskiej i Euro- Toques- organizację zrzeszającą szefów kuchni. Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych,

spożywania regularnie posiłków oraz  informowanie o konsekwencjach złej diety. W naszej szkole dzień ten upłynął pod hasłem : "Zdrowe przekąski". Pyszna akcja cieszyła się dużym zainteresowaniem, a owocowe szaszłyki, koreczki, krakersowe przekąski, marchewkowe frytki z ziołami, mini burgery i inne specjały znikały w tempie błyskawicznym. I pewnie były wyśmienite w smaku, o czym świadczą zadowolone miny uczniów i nauczycieli.

MZ

Odsłony: 93